Maltepeekspres.com dan Malatya haberleri..

Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfının öğrencilere burs sağlamak amaçlı bu yıl 23.sünü gerçekleştirdiği gece oldukça geniş bir katılıma sahne oldu. Arguvan Belediye Başkanı, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanlarının katıldığı gece aynı zamanda adeta Malatyalıların gövde gösterisine de dönüştü. Anadolu Yakası Malatyalılar Derneği Başkanı Fuat Çatal ve yönetim kurulu üyeleri İbrahim Aslan, Nihat Aydın, Muzaffer Doğan, Selami Çiçek’te geceye katıldı. AYMD tarafından vakfın burs  programına destek de sağlanırken gecede   Arguvan türküleri de hep bir ağızdan coşkuyla söylendi. Her yıl 80-100  arası öğrenciye burs veren vakfın bu çalışmaları katılan herkes tarafından taktirle karşılandı. Vakıftan burs alarak okuyan öğrenciler de geceye katılarak kendilerine bu imkanı veren herkese teşekkür etti.

Gecede davetlilere hitap eden Vakıf Başkanı Başkan Hasan Aydın; ”Amacımız eğitim burslarını devam ettirmek ve arttırmak, Eğitimin bir ülkenin geleceği olduğunu ve eğitime önem veren toplumların her alanda ilerlediğini görüyoruz” dedi. AYMD Başkanı Fuat Çatal’da Vakfın bu misyonu devam ettirmesinin, özellikle tüm Malatyalıları bir araya getirmesinden mutlu olduğunu dile getirdi.

Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Aslan, vakfın kurulduğu 1995 yılından beri destek verdiğini belirterek bu desteğin bundan sonra da süreceğini kaydetti.

Pendikmesem Müdürü Selami Çiçek’te;  eğitimli insanların bu ülkenin kurtuluşu olduğunun altını çizdi ve, “Vakıf bu anlamda çok büyük bir görev üstleniyor, burs alan gençlerin başarısı hepimizi gururlandırıyor” diye konuştu.” Malepeekspres.com Cengiz Doğan

http://www.maltepeekspres.com/?haber,13789

Selami Çiçek Aymd